Volledig scherm
© Carlo ter Ellen

Zomerrondleidingen op en rond pleisterplaats De Barkel Wierden

WIERDEN/HOGE HEXEL - Bij pleisterplaats De Barkel aan de Hexelseweg zijn de komende tijd allerlei activiteiten. Zo kunnen liefhebbers mee met een serie rondleidingen over het landgoed.

Op De Barkel zijn verschillende bezienswaardigheden te vinden. Waaronder grafheuvels uit de steentijd en resten van een kloosterboerderij uit de vijftiende eeuw.

Om dat nog maar eens onder de aandacht te brengen, is er de komende tijd een drietal rondleidingen. De eerste is volgende week woensdag (27 juli). Tijdens de cultuurhistorische rondleiding krijgen deelnemers allerlei informatie te horen over de geschiedenis van het landgoed. Die verhalen gaan zoals gezegd terug naar de prehistorie, om via de Middeleeuwen, de kloosterperiode en het textieltijdperk terug te keren in het heden.
Na de activiteit van volgende week woensdag zijn er ook op donderdag 4 augustus en zaterdag 20 augustus looptochten op het terrein.

De rondleidingen beginnen allemaal om 10.00 uur en duren vervolgens tot ongeveer 12.00 uur. Deelname kost geen geld, al is een vrije gift van harte welkom. Aanmelden is wel handig. Dat kan nu via het e-mailadres: info@pleisterplaatsdebarkel.nl.

Almelo e.o.