Volledig scherm
Voorzitter Wim Boom (links) met Kees van Dorth (secretaris) van de Stichting Duurzame Energie Wierden Enter tussen de zonnepanelen © Christian van der Meij

Zonnepark Wierden: stroom voor zeker duizend huishoudens

WIERDEN - De Stichting Duurzame Energie Wierden Enter kan na de ondertekening van de intentieovereenkomst met de gemeente echt aan de slag. Dat wil zeggen dat ze subsidie kan aanvragen en op zoek kan naar een geschikte partner.

''Het is onze taak om draagvlak bij de bevolking te creëren en een marktpartij te vinden. Daar hebben we anderhalf jaar de tijd voor", zegt voorzitter Wim Boom van de stichting.

„Als we de 4,5 hectare grond vol krijgen met panelen, dan kunnen we ongeveer duizend huishoudens van stroom voorzien. Dan heb je het dus al over een gebied ter grootte van de wijk Weuste. Maar de opgewekte stroom gaat het net op, dus iemand aan de andere kant van Wierden kan ook gewoon meedoen. Het is niet alleen voor bedrijven of huizen in de buurt van het park. Wanneer alles lukt, leveren we een belangrijke bijdrage. Niet genoeg, maar het is een mooie stap. Nu is het zaak om veel medestanders te krijgen, zodat we er over anderhalf jaar echt mee kunnen beginnen.”

Almelo e.o.