Volledig scherm
Gerri van Gerner (hier met haar vader Freek) hoopt dat de vijver voor de zomer klaar is. © Bert Kamp

Zwemvijver op Bungalowpark Hoge Hexel

HOGE HEXEL - Bungalowpark Hoge Hexel gaat een zwemvijver aanleggen op het terrein aan de Bruine Hoopsweg waar in de toekomst ongeveer 145 nieuwe huisjes komen.

De provincie Overijssel geeft een 'ontgrondingsvergunning' af die nodig is omdat de vijver in het waterwingebied komt te liggen. Manager Gerri van Gerner van Bungalowpark Hoge Hexel hoopt dat de zwemvijver nog voor het zomerseizoen klaar is. "We weten nog niet wanneer we gaan beginnen met het uitgraven van de grond", laat zij weten. "Het zou natuurlijk fijn zijn als onze gasten in de zomer gebruik kunnen maken van de vijver. Er is wel een overdekt zwembad op ons park maar met warm weer missen de mensen een buitenzwemgelegenheid. We verwijzen ze dan door naar het Lageveld dat gelukkig dichtbij ligt."

Het park heeft al langer plannen om het aantal van 150 vakantiewoningen uit te breiden. Hiervoor is links naast de ingang van het park een terrein beschikbaar langs de Bruine Hoopsweg dat nu nog wordt verpacht als landbouwgrond. Het is eigendom van Hoge Hexel Oost BV. De oorspronkelijke uitbreidingsplannen van twee jaar geleden zijn opnieuw bekeken door een landschapsarchitect. "In plaats van kavels met daartussen ondiepe beekjes lijkt het ons beter een mooie, diepe vijver aan te leggen waar de gasten in kunnen zwemmen", vertelt Van Gerner. "Gelukkig is het geen probleem dat de grond in een waterwingebied ligt."

Reggestreek