Volledig scherm
PREMIUM
© AD

48 landen op WK? Kermis!

Columnist Willem van Hanegem is geen voorstander van 48 landen op het WK.  'Het gaat de FIFA blijkbaar alleen maar om de commercie. Als voetballiefhebber word je daar niet vrolijk van.'

Quote

Qua kwaliteit word je natuurlijk heel ongelukkig van zo’n Panama

Dat al die supporters van Panama hun eerste WK-doelpunt ooit zo uitbundig vierden, was mooi om te zien. En dat doelpuntenmaker Felipe Baloy emotioneel werd, snap ik ook goed, ook al stonden ze met 6-0 achter. Op je 37ste zo’n historische goal maken, is bijna aandoenlijk. Maar qua kwaliteit word je natuurlijk heel ongelukkig van zo’n Panama, dat met 6-1 verliest van Engeland.

En dan te bedenken dat er tijdens het WK van 2026 maar liefst 48 landen gaan meedoen. Nou, dan kun je dus echt de eerste weken overslaan. Het wordt één grote kermis! Het gaat de FIFA blijkbaar alleen maar om de commercie. Als voetballiefhebber word je daar niet vrolijk van.

Engeland zie ik overigens niet als een titelkandidaat, hoor. Juist als een wedstrijd zo makkelijk loopt, wil je in de tweede helft meer zien. Vlot combinatiespel bijvoorbeeld. Maar dat miste ik. En laat dan zo’n Raheem Sterling er nog eentje maken. Die jongen ligt onder vuur bij de Engelse pers. Juist door hem in stelling te brengen, had de ploeg een signaal kunnen geven. Zo van: wij zijn echt een team. Dat hebben ze dus nagelaten.