Volledig scherm
PREMIUM
© EPA

Messi is jarig, maar een feestje blijft uit

Geruchten over een vechtpartij en een ‘staatsgreep’ van de spelers zorgden voor nog meer onrust bij Argentinië dan er al was na de 0-3 nederlaag tegen Kroatië.

Door Edwin Winkels

Bondscoach Jorge Sampaoli begroette de jarige Leo Messi (31) met een kus op het trainingsveld. Antonella Roccuzzo, de vrouw van de sterspeler, stuurde hem vanuit hun geboorteplaats Rosario via instagram een felicitatie. ,,Gefeliciteerd, lief. Dankjewel dat je van mij de gelukkigste vrouw van de wereld maakt. Ik wens dat je vandaag en altijd gelukkig bent.”

Het was het enige liefdevolle geluid op een hectische dag in het trainingskamp van Argentinië in Bronnitsy. In afwachting van de ontknoping in de groep, waarin de Argentijnen hun lot niet meer in eigen handen hebben, spuwde verder iedereen vuur, zowel in de selectie als ver weg, thuis in Argentinië.

Niet Messi zelf. Die was niet te horen, zoals gebruikelijk. Hoewel hij, bijna tegen zijn zin, de aanvoerdersband draagt, zijn anderen de werkelijke leiders bij de ploeg.

Javier Mascherano vooral. Die voerde gisteren het woord, nadat diverse geruchten voor een tsunami van onrust hadden gezorgd.