Volledig scherm
Lineth Beerensteyn heeft gescoord tegen Canada. © Getty Images

Matchwinnaar Beerensteyn: Als ik mag invallen, wil ik dat vol gas doen

Lineth Beerensteyn werd vanavond matchwinnaar tegen Canada. De aanvalster van Bayern München deed dat als invalster. ,,Als ik mag invallen, wil ik dat vol gas doen.”

Quote

Ik dacht: als de bal nu scherp voor komt, dan ben ik er.

Lineth Beeresteyn

,,Dit is heerlijk‘’, zei Beerensteyn bij de NOS. ,,Als je je team zo kunt helpen, is dat alleen maar fantastisch. Als ik mag invallen, wil ik dat altijd vol gas doen. Dan geef ik altijd extra energie. Het is fantastisch dat we de nummer vijf van de wereld hebben verslagen end at we zonder puntenverlies naar de achtste finales mogen. Elke wedstrijd zie je het beter gaan. En de volgende wedstrijd wordt ook echt weer beter.”

Beerensteyn was vijf minuten voor haar goal in het veld gekomen voor Lieke Martens, die wederom weinig kon laten zien. Beerensteyn had maar heel even nodig om zich te onderscheiden. ,,Ik startte de aanval zelf op aan de linkerkant. Ik dribbelde naar binnen en gaf de bal aan Viev’, die opendraaide en de bal naar de buitenkant doorspeelde naar Desiree. Ik dacht: als de bal nu scherp voor komt, dan ben ik er. De bal kwam ook goed voor en ik kon ‘m er zo inglijden’', zei Beerensteyn. ,,We hebben verdiend gewonnen van de nummer vijf van de wereld, we waren gewoon de betere ploeg.’’

Bekijk hieronder de aflevering van La Panenka van vanavond na het duel met Canada

Volledig scherm
Dominique Bloodworth (links) en Lineth Beerensteyn. © BSR Agency