Sari van Veenendaal.
Volledig scherm
Sari van Veenendaal. © Getty Images

Sari van Veenendaal is weer online

De allerlaatste halte van de ongelofelijke reis van de Leeuwinnen was vanmiddag in Zeist waar het vorige maand ook allemaal begon. Op het sportcentrum van de KNVB kwam de selectie voor de allerlaatste keer samen om daar te lunchen met elkaar en met familie en vrienden.

Quote

Ik vind het vooral goed om te zien dat het vrouwen­voet­bal ook in andere landen zo leeft.

Sari van Veenendaal

,,En ik ben ook weer online”, zegt WK-uitblinkster Sari van Veenendaal (29) die de afgelopen maand in een soort tunnel leefde, bijna volledig verstoken van alle (online) prikkels van buitenaf. 

,,Ik heb tijdens het toernooi alleen beelden teruggezien van mezelf. Nu heb ik een aantal beelden van de rest van de wedstrijden teruggezien. En wat fanbeelden. Langzaam komt dan ook het besef hoe mooi het allemaal was.” En hoe dichtbij Nederland ook bij goud was. ,,Voor mij overheerste de trots na de finale tegen Amerika al vrij snel boven het verdriet van het verlies. Hoewel ik nu juist weer wat meer moeite heb dan toen omdat ik ineens besef hoe dichtbij we allemaal bij goud waren.”

Rose Lavelle klopt Sari van Veenendaal in de WK-finale: 2-0 voor de VS.
Volledig scherm
Rose Lavelle klopt Sari van Veenendaal in de WK-finale: 2-0 voor de VS. © Getty Images

Het bronzen Zweden, door Nederland verslagen in de halve finales, werd gisteren nog wel gehuldigd in het thuisland op een uitzinnig plein. Nederland koos ervoor om alleen bij de wereldtitel gehuldigd te worden. Van Veenendaal vindt het allemaal prima. ,,Ik vind het vooral goed om te zien dat het vrouwenvoetbal ook in andere landen zo leeft. Dat is alleen maar goed voor de sport. Als je een medaille hebt gewonnen zoals de Zweedse vrouwen en wij, dan is dat alleen maar heel mooi.” Ze hoopt dat er in de toekomst wel een huldiging komt. ,,Want dat betekent dat we dan een gouden medaille hebben gewonnen en dan hebben we het nóg beter gedaan.”

Maar eerst vakantie voor de beste keepster van het WK die ondertussen ook nog een nieuwe club moet zien te vinden. Haar contract bij Arsenal loopt af en ze heeft bewust tot na het WK gewacht om een beslissing te maken over haar toekomst. ,,Ik heb nog geen contact gehad met clubs maar dat zal ongetwijfeld volgen als ik hier straks wegrijd.” Op weg naar huis want een vakantie heeft ze nog niet geboekt. Met een glimlach: ,,Ik ben even lang genoeg van huis geweest dacht ik zo. Eventuele vakantieplannen komen later wel.”