Trump: Rapinoe moet eerst winnen, dan praten

VideoDonald Trump is niet onder de indruk van het dreigement van voetbalster Megan Rapinoe dat ze niet naar het Witte Huis komt als zij met Amerika de wereldtitel verovert. ,,Ik ben een groot fan van de Amerikaanse voetbalsters”, twittert de President van de VS. ,,Maar Megan moet eerst winnen voordat ze praat.‘’

,,We hebben de ploeg nog niet uitgenodigd, maar dat doe ik nu wel”, vervolgt Trump. ,,Of ze nu winnen of verliezen. Megan moet respect hebben voor ons land, het Witte Huis en onze vlag. Ook omdat er zo veel voor haar en haar ploeg is gedaan. Wees trots op de vlag die je draagt. De Verenigde Staten doen het geweldig.”

Rapinoe wekt al langer ergernis bij president Trump. Ze zingt het volkslied bewust niet mee en legt ook geen hand op haar borst tijdens de nationale hymne. In het verleden knielde ze vaak tijdens het volkslied, uit solidariteit met American Football-speler Colin Kaepernick, die zich verzet tegen buitensporig politiegeweld in de VS tegen zwarte Amerikanen. Tijdens het WK is Rapinoe wel steeds blijven staan als het volkslied van de Verenigde Staten door de speakers schalde.

Volledig scherm
Megan Rapinoe. © Getty Images

Beluister hieronder onze nieuwste Leeuwinnen-podcast: