Wijbrand Pauw deed onderzoek naar overlast door houtstook. Hij verkoopt kachels, maar wil vooral ook de polarisatie in de discussie tegengaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Wijbrand Pauw deed onderzoek naar overlast door houtstook. Hij verkoopt kachels, maar wil vooral ook de polarisatie in de discussie tegengaan. © Rolf Hensel

Cursus hout stoken loopt uit de hand als anti-stokers het aan de stok krijgen met docent

Als houtkachelbezitters zorgvuldiger stoken wordt de lucht schoner, is de gedachte achter een cursus die de gemeente Nijmegen aanbiedt. Maar al bij de eerste workshop gaat het mis.

0 reacties

 1. In de polder bij Nieuwerkerk moet nieuw dorp komen: ‘Ze heien ondergang tegemoet’
  PREMIUM

  In de polder bij Nieuwer­kerk moet nieuw dorp komen: ‘Ze heien ondergang tegemoet’

  De Rotterdamse hoogleraar Jan Rotmans (60) zegt het bijna tussen neus en lippen door: ja, hij wilde best minister voor Klimaat en Energie worden in het nieuwe kabinet IV. Dan zou hij voor de gelegenheid prima kunnen aanhaken bij D66, die zorg voor het milieu hoog in het vaandel heeft staan. Al is het maar om langs deze weg een stokje te steken voor - naar zijn mening - onzalige projecten als het op traditionele wijze bouwen van het Vijfde Dorp in de Zuidplaspolder bij Rotterdam. ,,Want dat kan over 100 jaar zijn weggespoeld door het wassende water.’’
 2. Brutale belegger probeert Astrid (66) en haar buren weg te bluffen: ‘We zien dat gordijnen vaak dicht zijn’
  PREMIUM

  Brutale belegger probeert Astrid (66) en haar buren weg te bluffen: ‘We zien dat gordijnen vaak dicht zijn’

  Haar gordijnen zouden vaak dichtzitten en ze zou geen ‘liefde’ meer hebben voor haar woning. De Utrechtse Astrid wist niet wat ze las toen deze week een brief met dergelijke kwalificaties op haar deurmat plofte. De afzender bleek een belegger die probeerde haar woning te kopen om ‘er samen iets moois’ van te maken. Ook andere buren kregen een brief. Ze zijn verbijsterd.