Volledig scherm
© ANP

‘Gevallen’ wethouder Jos van Rey zet villa met binnenzwembad te koop, ‘prijs op aanvraag’

Vastgoedondernemer en oud-wethouder Jos van Rey, die is veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van een jaar vanwege onder meer corruptie, heeft zijn riante villa in Roermond te koop gezet. Het landhuis heeft een woonoppervlakte van 758 vierkante meter en is van alle gemakken voorzien: een binnenzwembad, een spa-ruimte en een televisie op het urinoir.

De villa ligt in het plaatsje Herten en staat middenin een wijk met rijtjeswoningen. Het perceel van 2762 vierkante meter wordt omsloten door een hoogwaardig hekwerk met elektrisch bedienbare toegangspoort, zoals is te zien op Funda.

Volledig scherm
© Google Maps

Bezoekers komen binnen door de dubbele voordeur. Het huis heeft een statige ontvangsthal, een ruime woonkeuken en woonkamer, overdekt terras en eetkamer. De tweede hal biedt toegang tot de hoofdslaapkamer, het zwembad en het souterrain. 

Een bijzonder detail aan de woning is het toilet, met tv-aansluiting op ooghoogte. Het toilet is net als de rest van het huis voorzien van vloerverwarming. 

Voor welke prijs de woning te koop staat, is niet duidelijk. Op de verkoopsite van de makelaarssite staat ‘prijs op aanvraag’. 

Volledig scherm
© Google Maps

Corruptie

Van Rey is vorig jaar veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van een jaar. Volgens het gerechtshof heeft de oud-wethouder zich schuldig gemaakt aan ambtelijke corruptie. Hij zou giften hebben aangenomen van projectontwikkelaar en boezemvriend Piet van Pol in de vorm van vakantiereisjes en voetbalwedstrijden. 

Daarnaast is hij schuldig bevonden aan witwassen, het lekken van vertrouwelijke informatie rond een burgemeestersbenoeming en het ronselen van stemmen. Doordat de Hoge Raad zijn beroep in juli verwierp, is het vonnis nu definitief