Salderen moet nu wettelijk op jaarbasis gebeuren, zo heeft minister Rob Jetten besloten.
Volledig scherm
Salderen moet nu wettelijk op jaarbasis gebeuren, zo heeft minister Rob Jetten besloten. © ANP

Goed nieuws voor mensen met zonnepanelen: salderen op jaarbasis wordt de norm

Goed nieuws voor eigenaren van zonnepanelen: energieleveranciers worden wettelijk strenger verplicht om op jaarbasis te gaan salderen. Soms gebeurt dat maandelijks, wat vaak nadelig is voor mensen met panelen op het dak.

2 reacties

  • Herman Schopman

    2 maanden geleden
    Naast het hierboven omschreven misdadige gedrag van een aantal energie leveranciers, mag ook hun lachwekkende vergoeding (! €0,07 / KWh !) van terug geleverde stroom door de consument wel eens wettelijk gecorrigeerd worden. Overheid / politiek, nog bedankt voor de privatisering van o.a. de energiemarkt 😔
  • Minze Broersma

    2 maanden geleden
    Energie bedrijven moeten energie gaan opslaan en niet bij overschot soms zelfs geld toegegeven bij afname. Dat is van de zotte, want dan moeten ze later weer hele dure energie inkopen. Als energie bedrijven in opslag investeren, bijv waterstof omzetting/opslag. Dan kan er een redelijk verdien model worden afgesproken tussen leveren en opnemen. En kan de saldering verdwijnen. Zelf accu's aanschaffen als consument is een utopie, daarmee kan je geen zomer/winter saldering opvangen.