Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Ouderen woest dat zij de schuld krijgen van woningnood

Ouderenbonden reageren als door een wesp gestoken op het bericht dat honkvaste ouderen debet zouden zijn aan de wooncrisis. ,,Het zijn de gemeenten die geen visie hebben.’’

2 reacties

  • Hennie Benerink

    5 maanden geleden
    Gemeente en woning corporaties zijn de grote schuld van het woning tekort. Aanleun woningen gingen weg en voor ouderen word niet gebouwd of krijgen ook niet de mogelijkheid om te bouwen. Er zijn nog steeds erg veel ouderen die niet naar een appartement willen maar wel naar een kleinere bejaarde woning dan komt de doorstroming van zelf . H. B.
  • JGA Tijhaar

    5 maanden geleden
    Het grote kulverhaal van gemeenten. Het probleem zit bij de overheid door gebrek aan visie, overdaad aan tunnelvisie en bureaucratie. Ouderen wegstoppen op 65m2 zonder bergruimte is geen oplossing, maar een actief begin van het einde, waar de rouw-auto vaker voorbijkomt dan menig familie. Wegkwijnen heet dat. Is dat wat we willen? Nee dus. Geef ouderen levensruimte, geen ophokplicht, zodat doorstroming vanzelfsprekend wordt. De woonvisie van de overheid nu is failliet en morsdood .