Volledig scherm
Een 16-jarige jongen werd opgepakt in Zwolle © Rijnhout Media

16-jarige jongen opgepakt in Zwolle voor fraude

Vanmiddag tegen drie uur werd een 16-jarige jongen door verschillende politieagenten ingerekend voor de deur van de Jeugdbescherming Overijssel aan de Burgemeester Drijbersingel. 

De politie laat via hun woordvoering weten dat de jongen wordt verdacht van fraude. ,,Hij is minderjarig, dus we gaan nu onderzoeken wat hij te maken heeft met een nieuwe fraudezaak die bij ons bekend is. We hoorden dat hij daar ter plekke zou zijn, dus vandaar dat we hem hebben opgepakt.” Over de aard van de fraude doet de politie geen verdere mededelingen.

 1. Buurman neemt nog een limoncello
  PREMIUM
  column

  Buurman neemt nog een limoncello

  Bij de pranzo, de lunch, is het vaak al raak. Tja…., in dat ‘typisch Italiaanse restaurantje’ waar de lokalen ook luidruchtig tafelen, werkt iedereen behoorlijke hoeveelheden weg. En dan pas je je uiteraard een beetje aan de nationale mores aan, niet dan, ja toch? Integreren valt te leren. Aperolletje spritz vooraf en zet u ook maar direct een rode en een witte neer. Die stokdove zesennegentigjarige nonno met zijn drie kleinzonen die naast je zitten te eten, willen voortdurend met je proosten en het is onbeleefd ze af te weren. Ze laten nog wat flessen aanrukken en Salute dan maar weer, ‘op het leven’, schreeuwen wij de oude baas toe. Nog een Montenegrootje van het huis bij de espresso? Vooruit maar.
 2. Zwollenaar leidt grootste versterkingsoperatie uit Nederlandse geschiedenis: ‘Die Groningers motten en zullen veilig wonen’
  PREMIUM

  Zwollenaar leidt grootste verster­kings­ope­ra­tie uit Nederland­se geschiede­nis: ‘Die Groningers motten en zullen veilig wonen’

  Bij zijn waterpoloclub zien ze Peter Spijkerman (57) nauwelijks meer. De grootste versterkingsoperatie in de Nederlandse geschiedenis beheerst het leven van de topambtenaar uit Zwolle. Tienduizenden gebouwen in Groningen moeten beoordeeld en zo nodig aardbevings-bestendig worden gemaakt. ,,Onder Zwolle heb ik soms het idee dat mensen denken: waar heb je het eigenlijk over?”