Volledig scherm
PREMIUM
De snelweg A28 bij Zwolle. © Foto Freddy Schinkel

A28 bij Zwolle ondergronds? ‘Giga-kostbaar, maar het kan’

Die steeds drukkere, volle, vervuilende A28 die zich dwars door de provinciehoofdstad slingert. Kan dat niet anders? Zwols ChristenUnie-gemeenteraadslid Gerdien Rots wil de discussie er wel over aan: onder de grond met die hap! Luchtfietserij of het begin van een bijzonder project? 

De A28 meet 5,5 kilometer op het stukje Zwolle dat je de snelweg het liefst onder de grond zou stoppen. En je zou het plan van het Zwolse gemeenteraadslid Gerdien Rots beslist tekort doen als je het af zou doen als een bizarre oprisping of onzin, zegt verkeerskundige Job Birnie van het Deventer bureau Goudappel Coffeng. ,,Het is ambitieus, financieel, technisch en verkeerskundig. Het getuigt ook van visie en ondernemingslust. Maar weet waar je aan begint...”

  1. Hofnaaisters Margriet en Nel kleden Prins Carnaval in Zwolle... zonder te weten wie het is
    PREMIUM

    Hofnaai­sters Margriet en Nel kleden Prins Carnaval in Zwolle... zonder te weten wie het is

    Jaar in jaar uit vermaken twee Zwolse dames het pak voor de nieuwe Prins Carnaval. Zonder dat ze weten wie het is. De maten krijgen ze door en dan is het de kunst om het prinsenpak van de huidige hoogheid aan te passen aan het postuur van de nieuwe. Margriet Velthuis (74) en Nel Oterdoom (50) zijn de hofnaaisters van carnavalsvereniging de Eileuvers in Zwolle. ,,Noem ons maar coupeuses. Anders krijgen mensen van die gekke associaties.’’