Volledig scherm
PREMIUM
De politie moest er op 2 juli aan in Zwolle te pas komen om te bemiddelen in een conflict tussen oud-compagnons Bob Kooistra en Marijn de Jong. © Janske Mollen

Aangifte tegen café Bruut-eigenaar Bob Kooistra voor intimidatie oud-financiële man en vernieling Jaguar

Marijn de Jong, de voormalige financieel adviseur van zijn café-Bruut-compagnon Bob Kooistra en diens beveiligingstak BKBD BV in Zwolle, heeft aangifte gedaan tegen Kooistra voor intimidatie en vernieling van De Jongs bezittingen, waaronder een deur in de schutting achter zijn woning en een Jaguar die voor zijn woning geparkeerd stond.

Kooistra stond op dinsdag 2 juli rond 20.00 uur ineens op de stoep bij zijn oud-compagnon en financieel adviseur De Jong in Zwolle. Geflankeerd door zijn vriendin, een medewerkster en twee beveiligingsmedewerkers van zijn beveiligingsbedrijf probeerde hij met veel misbaar De Jong te bewegen naar buiten te komen, blijkt uit de aangifte die de Stentor inzag. De Jong verschanste zich met zijn vrouw echter binnen en dacht er niet over naar buiten te komen, maar belde de politie. Agenten kwamen ter plekke, probeerden te bemiddelen en sommeerden het gezelschap van Kooistra de straat voor de Jongs woning te verlaten.