De Zwolse politie heeft donderdagavond iemand aangehouden in een woning aan de Meppelerstraatweg.
Volledig scherm
De Zwolse politie heeft donderdagavond iemand aangehouden in een woning aan de Meppelerstraatweg. © Ewoud ten Kleij

Aanhouding na inval in woning Zwolle

In een woning aan de Meppelerstraatweg in Zwolle heeft de politie donderdagavond rond 20.30 uur een aanhouding verricht.

Volgens politiewoordvoerder Chantal Westerhoff gaat het om een persoon, die gesignaleerd staat. Nadere informatie wil Westerhoff niet geven. Ter plekke wilden agenten niet meer kwijt dan dat ze ‘even iemand moeten spreken’ en ‘niets ernstigs’.

Om in de woning aan de Meppelerstraatweg te komen, werd de voordeur met geweld geforceerd. Op hetzelfde moment werd de gevel aan de achterzijde verlicht door de koplampen van een auto.

Met de koplampen van een auto verlicht de politie de gevel van een flat aan de Meppelerstraatweg in Zwolle.
Volledig scherm
Met de koplampen van een auto verlicht de politie de gevel van een flat aan de Meppelerstraatweg in Zwolle. © Ewoud ten Kleij
  1. De strijd tussen Zwolle en Deventer? Die was er ook al in de Gouden Eeuw! Mét anonieme trollen en nepnieuws
    PREMIUM

    De strijd tussen Zwolle en Deventer? Die was er ook al in de Gouden Eeuw! Mét anonieme trollen en nepnieuws

    Fake news rond de IJssel? Zwolle en Deventer waren hun tijd ver vooruit. Gemeenteraadsleden en edelmannen werden in de zeventiende eeuw uitgemaakt voor van alles en nog wat in een hevige strijd tussen de beide vroegere partnersteden. Jan Haverkate (73) promoveerde op zijn onderzoek naar de lasterende pamfletten. Over kuttentasters, tiranniek gouvernement en het gebrek aan onafhankelijke media.