Volledig scherm
De saneringswerkzaamheden bij het Openluchtbad in Zwolle zijn begonnen. © Frans Paalman

Abestsanering bij Openluchtbad Zwolle begonnen

De werkzaamheden bij het Openluchtbad in Zwolle om een asbestleiding onder de ligweide te verwijderen, zijn begonnen. De leiding dook eind vorig jaar op tijdens graafwerkzaamheden bij het bad. 

De leiding is al jaren niet meer in gebruik. Volgens de gemeente Zwolle hebben bezoekers van het zwembad nooit gevaar gelopen. De werkzaamheden duren tot en met eind februari. 

Tijdens een persmoment woensdagmiddag vertelt de projectleider over de saneringswerkzaamheden. De kosten van de werkzaamheden zijn voor rekening van de gemeente. Het Openluchtbad gaat op Koningsdag, 27 april, weer open. 

  1. Eigenaar Zwolse coffeeshop De Pijp begrijpt angst uit de buurt: 'Nu ga ik me bewijzen’
    PREMIUM
    interview

    Eigenaar Zwolse coffeeshop De Pijp begrijpt angst uit de buurt: 'Nu ga ik me bewijzen’

    Of hij er nog wel zin in heeft, vragen we coffeeshophouder Roy Lensink (42). Hij haalt zijn schouders op. ,,Ja hoor, nu wel weer.’’ De weg naar de opening van de vijfde Zwolse coffeeshop De Pijp was een lange, met bovendien veel hobbels. En dan te bedenken dat Wezeper Lensink al jarenlang met dit idee rondloopt. In Assendorp werd hem de deur gewezen en ook een ander pand ging op het laatste moment niet door. ,,Het was een lange strijd.’’