Volledig scherm
PREMIUM
Strafrechtadvocaat André Seebregts. © Frank de Roo

Advocaat van Nederlandse IS-vrouwen klaagt Staat aan

Advocaat André Seebregts wil met het kort geding tegen de Staat afdwingen dat ook de overige twintig Nederlandse vrouwen en veertig kinderen, waaronder ook wezen, uit de kampen in Noord-Syrië worden opgehaald. De kampen, waar tienduizenden IS-vrouwen en kinderen worden vastgehouden, staan in een gebied dat momenteel gecontroleerd wordt door Koerden.

Seebregts dringt al langere tijd aan op terughalen van de Nederlandse vrouwen en kinderen, die hij bijstaat. Het kabinet liet in juni echter weten dat het terughalen te gevaarlijk is. Seebregts is het daar niet mee eens. Hij reisde een maand geleden zelf af om te spreken met zijn cliënten die in Al-Hol kamp verblijven, om zo met eigen ogen te zien hoe de omstandigheden zijn. 

  1. Opschudding om glazenwassers in Zwolle: ‘Nieuwe bedrijfsnaam, alles in orde’
    PREMIUM

    Opschud­ding om glazenwas­sers in Zwolle: ‘Nieuwe bedrijfs­naam, alles in orde’

    Het zal je gebeuren. Staan er ineens twee onbekende glazenwassers je ramen te lappen, terwijl je daar niet om hebt gevraagd. Meerdere straten in Assendorp en de Pierik in Zwolle stonden maandag in rep en roer om de onbekende schoonmakers. De politie rukte drie keer uit. Uiteindelijk lijkt het te gaan om een misverstand: de ‘vaste’ glazenwasser is overgenomen. ,,Goed dat mensen alert zijn en ons tippen’’, zegt de politie.