Volledig scherm
PREMIUM
Achter de bar bij CSV‘28 in Zwolle: erelid en vrijwilliger van het eerste uur John Balster doet het graag. Maar de club verplicht nu iedereen die aan de vereniging verbonden is om vrijwilligerswerk te doen. © Frans Paalman

Afkopen kan niet meer: CSV’28 in Zwolle stelt vrijwilligerswerk verplicht

Voetbalvereniging CSV’28 in Zwolle gaat vrijwilligerswerk verplichten voor leden en ouders. Die zijn hierover vorige week ingelicht. Wie niet meewerkt, kan een boete krijgen. Het nieuwe beleid wordt vanavond tijdens een algemene vergadering toegelicht.

Iedereen die aan CSV’28 verbonden is, dient minimaal zes uur per seizoen de handen uit de mouwen te steken. Alleen trainers/leiders en door de club ingeroosterde scheidsrechters zijn hiervan uitgesloten. Die voldoen al aan hun verplichtingen. Taken als kleding wassen, autorijden naar uitwedstrijden en vlaggen tellen niet mee. 

  1. Weilanden, voetbalvelden, plantsoenen, plantvakken: alles wordt beter dankzij worm en ‘wondermiddel’ bokashi
    PREMIUM
    Video

    Weilanden, voetbalvel­den, plantsoe­nen, plantvak­ken: alles wordt beter dankzij worm en ‘wondermid­del’ bokashi

    Betere landbouwgrond, strakkere voetbalvelden, mooiere plantsoenen en een flinke besparing van water. Agrariërs, onderhoudsdiensten en gemeenten in de regio zien dit ideaalbeeld binnen handbereik komen. Dankzij het oprakelen van een oude hergebruikmethode van onder andere bladafval: bokashi. Over hoe krioelende pendelwormen het groen in de regio een boost moeten geven.