De politie was woensdagavond in Apeldoorn massaal aanwezig om demonstrerende boeren tegen te houden.
Volledig scherm
PREMIUM
De politie was woensdagavond in Apeldoorn massaal aanwezig om demonstrerende boeren tegen te houden. © ANP

Agent draait dienst van 21 uur door boerenprotest: ’Onderzoeken vallen stil, politie niet meer in de wijk’

De voortdurende boerenprotesten trekken een enorme wissel op de Nederlandse politie, die massaal wordt ingezet. Voorzitter Wim Groeneweg van politievakbond ACP kent agenten die een dienst van 21 uur draaien tot 4 uur ’s nachts en de volgende ochtend wéér aan de bak moeten. Zijn collega Jan Struijs (NPB) vreest grote consequenties. ,,Opsporingsonderzoeken vallen stil, politie is niet meer in de wijken, onderzoek naar lokale drugsdealers wordt stopgezet.” 

2 reacties

 • Anoniem

  1 maand geleden
  Theo Veldhuis De hardheid van de boerenacties laat zien hoe wanhopig en radeloos de boeren zijn. Het gezond verstand in de regering is dan ook ver zoek. Heb nog geen minister gehoord hoe ze de voedselvoorziening veilig willen regelen.
 • Leon Meijer

  1 maand geleden
  Beetje kinderachtig om dit zo te stellen als je het mij vraagt. Tuurlijk: je hoeft niet elk gedrag te tolereren en daar moet je tegen optreden. Maar laten we nou ook niet doen alsof de politie al maandenlang elke dag hier druk mee is. Bovendien: toen ze zelf in staking waren, hoe ging het toen dan? En hoe gaat dat als op zondag de doorgesnoven voetbal'fans' de boel weer afbreken?
 1. Man (61) biedt 13-jarige uit Zwolle tientje voor seks en stuurt naaktfoto’s van zichzelf: ‘U wist heel goed dat u fout zat’
  PREMIUM

  Man (61) biedt 13-jarige uit Zwolle tientje voor seks en stuurt naaktfoto’s van zichzelf: ‘U wist heel goed dat u fout zat’

  Ineens kreeg een 13-jarig meisje uit Zwolle WhatsAppjes binnen van een onbekende man. De man, ook uit Zwolle, beloofde haar een tientje als ze naar zijn huis zou komen om daar seksuele handelingen te verrichten – en als haar zusje meekwam, ieder vijf euro. Ook stuurde hij naaktfoto’s en een filmpje waarin hij zichzelf aanraakte. ,,Dit soort berichten doe ik niet”, zegt hij in de rechtbank.