Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Agenten halen vette hap én verdachte bij McDonald's Zwolle

Dat een vette hap niet altijd een slecht plan is, bewijzen deze Zwolse agenten. Tijdens een nachtdienst kochten ze een hamburger bij de McDonalds in Zwolle-Noord. Voor hen in de rij van de McDrive troffen ze een verdachte aan die nog op het matje moest komen voor verkeerszaken.

‘En zo werd het nuttige met het aangename verenigd’, schrijft politieagent Mark Hulleman op Twitter.

,,Voor surveillance en om even iets te eten te halen, reden collega’s langs de McDonalds. Daar controleerden zij een aantal kentekens, waaronder een auto die ook in de rij voor de McDrive stond. Het bleek dat de bestuurder van de Belgische auto nog in het opsporingsregister stond gesignaleerd’’, vertelt Hulleman.

De Belg was door de Nederlandse rechtbank twee keer veroordeeld voor rijden zonder geldig rijbewijs. De verdachte kwam alleen niet opdagen tijdens de terechtzitting. Daarom moest de man mee naar het bureau, daar werden de vonnissen officieel ‘medegedeeld’.

,,En zodoende kwamen ze met het eten en deze gesignaleerde persoon terug’’, aldus politieagent Hulleman.

  1. Eerste dieren buurtboerderij De Ramshorst in Zwolle weg: ‘Dit doet pijn’
    PREMIUM
    video

    Eerste dieren buurtboer­de­rij De Ramshorst in Zwolle weg: ‘Dit doet pijn’

    De schapen zijn al weg, geiten worden in de ochtend opgehaald. Op de plaats waar jarenlang kinderen hebben genoten van dieren, is het een komen en gaan van mensen die dieren komen ophalen of willen hebben. Beheerder Ray Bergman kreeg honderden reacties uit het hele land nadat hij liet weten dat buurtboerderij De Ramshorst in Zwolle dicht gaat en hij voor ruim twintig dieren een nieuw plekje zoekt.