Bij een zwaar ongeluk op de A50 werd een amputatie uitgevoerd om het slachtoffer uit de auto te halen. ,,Een zeldzame situatie", zegt traumachirurg Geertje Govaert (foto in rondje).
Volledig scherm
PREMIUM
Bij een zwaar ongeluk op de A50 werd een amputatie uitgevoerd om het slachtoffer uit de auto te halen. ,,Een zeldzame situatie", zegt traumachirurg Geertje Govaert (foto in rondje). © Stefan Verkerk / UMC Utrecht

Amputatie na zwaar ongeluk, zoals op A50, is zeldzame én allerlaatste optie: ‘Soms harde keuzes maken’

VideoEen ledemaat amputeren om het leven van een zwaargewond verkeersslachtoffer te redden, zoals  vannacht gebeurde op de A50 bij Epe, is een drastisch en zeldzaam besluit, zegt traumachirurg Geertje Govaert. ,,Je moet soms harde keuzes maken.”  

0 reacties

  1. Bij dit festival in Zwolle kun je afscheid nemen van dit oude (te slopen) schoolgebouw
    indebuurt.nl

    Bij dit festival in Zwolle kun je afscheid nemen van dit oude (te slopen) schoolge­bouw

    De plek waar je je eerste zoen kreeg, waar je spijbelde van wiskunde of waar je met je brommer naar school kwam. Misschien heb je bijzondere herinneringen aan de Van der Capellen aan de Lassuslaan in Zwolle. Het oude schoolgebouw in Holtenbroek gaat na meer dan 50 jaar tegen de vlakte. Met een ‘Terug naar school’-festival neem je in juni elf dagen lang afscheid en zijn er activiteiten te doen.
    Zwolle