Volledig scherm
© ANP XTRA

Anderhalf jaar cel voor aanslag na verkeersruzie in Zwolle-Zuid

Een 34-jarige Zwollenaar die in zijn woonplaats een op straat staande man aanreed, heeft anderhalf jaar cel gekregen. De rechtbank acht bewezen dat de man na een verkeersruzie bewust inreed op het slachtoffer.

De Volkswagen Polo van Mohamed M. (34) kwam volgens het latere slachtoffer op te grote snelheid een rotonde in Zwolle-Zuid opgereden. De bestuurder drukte hard op zijn claxon en gebaarde boos richting M. Even later stond de zwarte auto van het latere slachtoffer stil voor het verkeerslicht als M. aan komt rijden. De bestuurder voor hem stapt uit en dat is het moment dat Polo op de man inrijdt. Het slachtoffer komt naar eigen zeggen op de motorkap terecht. M. rijdt achteruit en rijdt opnieuw in op de man, maar slingert op tijd naar links. Zo ging het volgens de aangever en volgens getuigen. 

Verboden wapens

M. heeft de aanrijding ontkend. Hij zei dat de krassen op de motorkap er al op zaten. Maar zijn verklaring wordt niet ondersteund door die van getuigen. De rechters hebben geen aanleiding om te twijfelen aan de getuigenverklaringen of aan het relaas van de aangever. De versie van het verhaal zoals geschetst door M. wordt als ongeloofwaardig terzijde geschoven, bleek dinsdag uit het vonnis.

Tegen M. was 3 jaar cel voor een poging tot het doden van de andere automobilist ten laste gelegd. Dat hij de ander wilde doden, achtten de rechters niet bewezen. Wel dat hij een poging deed de ander zwaar letsel toe te brengen. Daarnaast kreeg M. een boete van opgeteld 540 euro voor bezit van verboden wapens.

  1. Beste vriend geliquideerde Henk Wolters uit Zwolle doorbreekt stilte: ‘Het komt uit. Je verrader slaapt nooit’
    PREMIUM
    video & audio

    Beste vriend geliqui­deer­de Henk Wolters uit Zwolle doorbreekt stilte: ‘Het komt uit. Je verrader slaapt nooit’

    ,,Daar stonden ze Henk op te wachten. Bij de speedboot. Mensen die je koud willen maken hebben alle geduld van de wereld.” Regelmatig schrikt Zwollenaar Mario Roodveldt (64) ’s nachts zwetend wakker. Zijn beste kameraad Henk ‘Oortje’ Wolters werd op oudejaarsavond doorzeefd met meer dan twintig kogels. Aan het begin van zijn strafzaak, waarin Wolters hoofdverdachte was, doet hij voor het eerst zijn verhaal.