Volledig scherm
De Leger des Heils-opvang aan de Van Walsumlaan. © Frans Paalman

Anderhalf jaar cel voor neersteken drinkmaatje in Zwols daklozenpension

Voor het neersteken van een medebewoner in daklozenpension Domus in Zwolle is de 62-jarige Rufai H. veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf, waarvan 9 voorwaardelijk. Hij viel zijn vaste drinkmaatje aan met een schaar nadat een gezamenlijk drankgelag was ontaard in ruzie.

De rechtbank achtte poging tot doodslag bewezen, hoewel H. bij de behandeling van de zaak ontkende dat hij gestoken had. Hij zei dat hij met de schaar dreigde in de richting van zijn buurman, en dat die vervolgens zijn hand met de schaar pakte en die in zijn eigen borst stak.

De rechtbank vond dat ongeloofwaardig, mede omdat H. in eerste instantie het steken wel toegegeven had. 

Het incident had plaats in november vorig jaar in de opvang aan de Burgemeester Van Walsumlaan in Zwolle. H. zit sindsdien vast. Als hij zijn gevangenisstraf heeft uitgezeten moet hij zich nog twee jaar houden aan bijzondere voorwaarden, waaronder een contactverbod met het slachtoffer en een meldplicht.

  1. ‘Hennephuurder’ wil via rechter sneller terug in sociale huurwoning Zwolle
    PREMIUM

    ‘Hennep­huur­der’ wil via rechter sneller terug in sociale huurwoning Zwolle

    Woningcorporatie SWZ zou met de regels hebben gespeeld, waardoor hij nog niet op zoek kan naar een nieuwe huurwoning. Daarom probeert Zwollenaar A.G. via de rechter weer toegang te krijgen tot de Woningzoeker. Onzin, stelt de corporatie. De afspraken zijn duidelijk: na te worden betrapt op een hennepkwekerij mag je twee jaar lang geen Zwolse sociale woning huren. De rechter probeerde dinsdag tevergeefs om de partijen nader tot elkaar te krijgen.