Commissaris Andries Heidema (links) wordt op het provinciehuis in Zwolle bijgepraat over de sociale mediaberichten die zijn binnengekomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Commissaris Andries Heidema (links) wordt op het provinciehuis in Zwolle bijgepraat over de sociale mediaberichten die zijn binnengekomen. © Frans Paalman

Andries Heidema appt met Overijsselse jongeren over verkiezingen: ‘Als er een paar stemmen, is er al winst’

Voor of na het stemmen nog even een Whatsapp-berichtje sturen aan de commissaris van de Koning, deze week is het mogelijk voor jongeren uit Overijssel. Andries Heidema nodigt kersverse stemgerechtigden uit om hem te vertellen over hun politieke betrokkenheid  en visie op de gemeenteraadsverkiezingen. ,,We staan als overheid te ver weg van sommige groepen mensen.”

  1. Paasvuren Vechtdal mogen branden ondanks nabije natuur: Dalfser bakens al klein genoeg
    PREMIUM

    Paasvuren Vechtdal mogen branden ondanks nabije natuur: Dalfser bakens al klein genoeg

    In het Vechtdal zijn vier organisatoren van paasvuren door de provincie aangeschreven over de strengere regels voor deze evenementen binnen vier kilometer van een natuurgebied. In de gemeente Ommen kregen twee organisaties een brief, in Hardenberg en Dalfsen elk één. Daarin verplichtte de provincie hen een berekening te laten uitvoeren van de hoeveelheid stikstof die ontstaat bij hun paasvuur.
    Dalfsen