Volledig scherm
PREMIUM
© Carlo ter Ellen

Andy werkt met kinderen die huiselijk geweld ontvlucht zijn: ‘Ik lach, huil en dans met ze’

Soms luistert hij met een brok in zijn keel naar de verhalen van ‘zijn‘ kinderen. Verhalen over geweld, over verwaarlozing, over voortdurend op je hoede moeten zijn, niet gezien worden. ,,Er zijn gewoon kinderen aan wie werkelijk nog nooit één keer gevraagd is wat zíj nu eigenlijk willen, wat zij nodig hebben. Dat breekt mijn hart. Ik wil dat ze gehoord worden."

Andy Bos (28) is kinderhulpverlener bij Kadera in Overijssel, dat slachtoffers van huiselijk geweld voor kortere of langere tijd opvangt in Zwolle en Enschede. Deze maand kreeg hij van de kinderjury van de stichting Het Vergeten Kind een Hartenhuis Award voor ‘meest inspirerende kinderhulpverlener’. Waar heeft de energieke twintiger dat aan te danken?

  1. Zwolse Dierenvoedselbank wordt overspoeld door aanvragen en zet gratis voer neer: ‘We doen dit in goed vertrouwen’

    Zwolse Dierenvoed­sel­bank wordt overspoeld door aanvragen en zet gratis voer neer: ‘We doen dit in goed vertrouwen’

    De Zwolse Dierenvoedselbank wordt overspoeld met nieuwe aanvragen sinds de coronacrisis is uitgebroken. Tegelijkertijd kan de stichting het voer voor honden, katten en andere huisdieren niet meer op de gebruikelijke manier verspreiden. De tijdelijke noodoplossing: twee plekken in Zwolle waar dagelijks kratten vol voer neergezet worden, waar iedereen gebruik van kan maken.