Volledig scherm
PREMIUM
De Zwolse stalker valt haar al jaren lastig. © Janneke de Jonge

Anna (17) heeft al sinds haar negende een stalker uit Zwolle

Anna (17) wordt al jaren lastiggevallen door een man uit Zwolle. Hij wordt verliefd op haar als zij 9 jaar is. Hij terroriseert ook zijn ex-vriendin Marjolein. Niets helpt om de stalker te stoppen. ’Overal waar ik ben, kijk ik achterom. Ik ben bang dat hij mij ergens in de bosjes staat op te wachten of dat hij mijn vader iets aandoet.”

Het begint onschuldig. Anna uit Zuidlaren is met haar zusje bij haar vader op een camping in Hardenberg. Het is de zomervakantie van 2011. Op een avond spreekt de vader van Anna af met een kennis om te gaan barbecueën op de camping. De kennis vraagt of het goed is dat hij een vriend meeneemt. Die vriend is L.P., de nu 34-jarige man die Anna sindsdien lastigvalt. Al jaren.

  1. Zwolle is duivelse Japanse duizendknoop meer dan zat: ‘Het is een verschrikkelijke plant’
    PREMIUM

    Zwolle is duivelse Japanse duizend­knoop meer dan zat: ‘Het is een verschrik­ke­lij­ke plant’

    Zo mooi als de crèmewitte en soms roze bloemen van de plant kleurden in augustus en september, zo wreed werkte de Japanse duizendknoop zich in de tussentijd naar grote hoogte. De plant teistert Zwolle en de gemeente is hem dan ook liever voorgoed kwijt dan nog even rijk. Vanochtend deed ze samen met ROVA een eerste aanzet in de hoop de plant voorgoed uit het Zwolse stadsbeeld te kunnen verwijderen.