Anne (9) uit Zwolle komt voor het Wilhelmus met variant op de variant van Harm Leffers (81) uit Dedemsvaart

VideoHet idee van Harm Leffers (81) uit Dedemsvaart om de aloude tekst van het Wilhelmus in een modern jasje te hijsen is hem de afgelopen weken op positieve, maar ook negatieve reacties komen te staan.  Maar er zijn meer nieuwe varianten op het Nederlandse volkslied bedacht. Ook door de 9-jarige Anne uit Zwolle. ,,Het rood, wit, blau-auw, o-oranje, maakt mij van bi-innen vrij.’’

Anne Harsevoort (9) heeft samen met moeder Karin een nieuwe tekst voor het Wilhelmus bedacht. Het idee van de 81-jarige Harm Leffers uit Dedemsvaart om volkslied te vernieuwen zette het Zwolse meisje aan het denken.
Volledig scherm
Anne Harsevoort (9) heeft samen met moeder Karin een nieuwe tekst voor het Wilhelmus bedacht. Het idee van de 81-jarige Harm Leffers uit Dedemsvaart om volkslied te vernieuwen zette het Zwolse meisje aan het denken. © Frans Paalman

Het zint Leffers allerminst dat de tekst die bij het eeuwenoude Wilhelmus hoort, logischerwijs vol staat met voor hem ouderwets taalgebruik. ‘Hispanje’ en ‘onverveerd’ zijn niet in zijn vocabulaire opgenomen, en dat ‘van Duitsen bloed’ in de tweede regel mag er ook wel uit. Leffers wil dat zowel jong als oud zich met het volkslied verbonden voelt.  

  1. Verpleeg- en verzorgingshuizen in regio klaar voor opname herstellende coronapatiënten uit Isala

    Verpleeg- en verzor­gings­hui­zen in regio klaar voor opname herstellen­de coronapa­tiën­ten uit Isala

    De samenwerkende organisaties op het gebied van verpleging, verzorging en thuiszorg (VVT) rondom Zwolle zijn bereid herstellende coronapatiënten van ziekenhuis Isala over te nemen. Het gaat daarbij om patiënten die weliswaar besmet zijn, maar geen dringende medisch specialistische hulp meer nodig hebben. De eerste patiënten zijn inmiddels opgenomen in het Zonnehuis in Zwolle.