Volledig scherm
PREMIUM
Het ANWB Kinderfietsenplan heeft tot doel om kinderen die opgroeien in armoede, te helpen en hun kansen in de maatschappij te vergroten door veilige fietsen te doneren. Wie er eentje over heeft, wordt verzocht om deze beschikbaar te stellen. © ANP

ANWB verzamelt in Zwolle fietsen voor kinderen die er geen hebben

Een op de negen jongeren in Nederland moet het vanwege geldgebrek zonder fiets stellen. Daarom houdt de ANWB nationaal inzamelingsacties. Vanaf donderdag ook in Zwolle. Nadat een rijwiel is opgeknapt, krijgt iemand uit de doelgroep hem cadeau. Opdat straks ieder kind van A naar B kan fietsen. Of nog beter: van huis naar school.

Het ANWB Kinderfietsenplan heeft tot doel om kinderen die opgroeien in armoede, te helpen en hun kansen in de maatschappij te vergroten door veilige fietsen te doneren. Met een fiets kunnen kinderen zich niet alleen zelfstandig naar de school van hun keuze begeven, maar ook makkelijker bij vriendjes op bezoek en meedoen met leeftijdsgenoten. En natuurlijk zal hun zelfvertrouwen groeien.

  1. ‘Hennephuurder’ wil via rechter sneller terug in sociale huurwoning Zwolle
    PREMIUM

    ‘Hennep­huur­der’ wil via rechter sneller terug in sociale huurwoning Zwolle

    Woningcorporatie SWZ zou met de regels hebben gespeeld, waardoor hij nog niet op zoek kan naar een nieuwe huurwoning. Daarom probeert Zwollenaar A.G. via de rechter weer toegang te krijgen tot de Woningzoeker. Onzin, stelt de corporatie. De afspraken zijn duidelijk: na te worden betrapt op een hennepkwekerij mag je twee jaar lang geen Zwolse sociale woning huren. De rechter probeerde dinsdag tevergeefs om de partijen nader tot elkaar te krijgen.