Ondertekening convenant Kameroperahuis en conservatorium.
Volledig scherm
Ondertekening convenant Kameroperahuis en conservatorium. © Iris Oost

ArtEZ Conservatorium en Kameroperahuis trekken samen op in Zwolle

ArtEZ Conservatorium Zwolle en het Kameroperahuis zijn een samenwerking aangegaan om de aansluiting tussen het muziekvakonderwijs en het werkveld te verbeteren. De overeenkomst werd zaterdag tijdens de seizoensaftrap van Kameroperahuis ondertekend door Laurien Timmermans, directeur van het conservatorium, en Karin Netten, directeur Kameroperahuis. 

De samenwerking is in principe voor de komende twee studiejaren. Als het een succes wordt, willen de instellingen verlengen.

Karin Netten: ,,Wij zijn er beiden van overtuigd dat het muzikale talent van het conservatorium een verbindende bijdrage kan leveren aan de samenleving. Kameroperahuistalenten inspireren en gidsen de studenten buiten de muren van het conservatorium. De studenten gaan met heel uiteenlopende praktijkopdrachten aan de slag. Zo ontwikkelen ze zich als veelzijdige musici en ervaren ze hoe muziek verbindt.’’

Op projectbasis deden het Kameroperahuis en het conservatorium al eerder zaken. De eerste keer, in 2014, was er het ‘concert des levens’ met Driezorg. Dit jaar nog was er de projectweek voor mantelzorgers, in samenwerking met ZwolleDoet!. Naast de projecten geven de componisten, musici en regisseurs van Kameroperahuis met regelmaat masterclasses en workshops aan de studenten.