Robinson Jouwe speelde vanavond op de herdenking van gevallenen Oost-Azië in Zwolle. Hij doet dit voor zijn opa, die heeft gestreden om Papua onafhankelijk te krijgen.
Volledig scherm
PREMIUM
Robinson Jouwe speelde vanavond op de herdenking van gevallenen Oost-Azië in Zwolle. Hij doet dit voor zijn opa, die heeft gestreden om Papua onafhankelijk te krijgen. © Frans Paalman

Artiest Robinson (28) speelt tijdens herdenking Zwolle voor zijn opa uit Papua: ‘Ontzettend belangrijk’

Zijn opa vocht voor een onafhankelijk Papua. Artiest Robinson Jouwe (28) speelde vanavond op de Zwolse herdenking van de gevallenen in Oost-Azië een ode aan zijn grootvader. Het is de eerste keer dat de herdenking zich richt op de Papua-gemeenschap. ,,Hij heeft een ontzettend moedige en mooie strijd geleverd.” 

  1. Zwolle krijgt een heuse kerstwinkel, mét oog voor het milieu: ‘Charme van tweedehands laten zien’

    Zwolle krijgt een heuse kerstwin­kel, mét oog voor het milieu: ‘Charme van tweede­hands laten zien’

    Het kwik steeg afgelopen dagen nog richting 20 graden, maar in Zwolle is men met de gedachten al bij de kerstdagen. Aan de Diezerstraat opent eind namelijk de Kerst Pop-Up, een samenwerkingsproject van tientallen Zwolse scholen, bedrijven en organisaties. In de pop-upstore kan het winkelend publiek kerstspullen kopen en tegelijk kennismaken met het belang van duurzaamheid en een circulaire economie.