Volledig scherm
Wie mee wil spelen, kan eerst auditie doen. © Martien Hovestad

Audities bij de Vuurvogel in Zwolle: Idols voor klassieke musici

Niet iedere jongere wil popster worden, weten ze inmiddels bij Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel in Zwolle. Het houdt daarom zaterdag 29 juni audities voor het werven van nieuwe, talentvolle leden. Inderdaad, net zoiets als bij Idols

Wie een plekje wil bemachtigen in dit zeventien jaar jonge symfonieorkest kan zich vooraf opgeven voor de meespeelrepetitie op dinsdag 18 juni, meldt dirigent Albert Dam. De audities zijn in het Meander College en duren vijftien minuten. Het orkest zoekt musici op de fluit, klarinet, viool, altviool en cello.

De Vuurvogel is snel gegroeid. Onlangs kreeg het landelijke aandacht vanwege het Moederdagconcert met Wibi Soerjadi. Vorige week begeleidde het orkest het programma rondom ‘Zwolse Maestro’.  Tijdens die avond werd rapper Rico de winnaar. Volgend jaar maakt de Vuurvogel een tournee door Italië, met concerten in  Milaan en Cremona.

Niveau's

Tijdens de auditierondes op 29 juni is het mogelijk om iets voor te spelen voor de drie geledingen binnen het orkest. Volgens Van Dam is het dus voor alle niveau’s. Wie het orkest eerst nog een keer wil beluisteren, kan vrijdagavond 14 juni terecht in de Grote Kerk van Dalfsen. Vrijblijvend een keer meespelen kan op dinsdagavond 18 juni. 

Meer http://www.vuurvogeljeugdorkest.nl

Volledig scherm
Het orkest in actie. © Martien Hovestad
  1. Straatfestival Zwolle gebukt onder geluidsregels: Zanger moet publiek tot stilte manen
    PREMIUM

    Straatfes­ti­val Zwolle gebukt onder geluidsre­gels: Zanger moet publiek tot stilte manen

    De afspraken over geluidsniveaus moeten onder de loep worden genomen, anders is het maar de vraag of het Straatfestival in Zwolle volgend jaar de Nieuwe Markt weer aandoet. Die noodkreet slaken betrokkenen bij het podium van afgelopen vrijdag. Na herhaaldelijke waarschuwingen over de decibellen moest de zanger van Juffrouw Jannie het publiek zelfs manen niet mee te zingen. ,,Volgens mij gaat er iets niet goed met de geluidsmetingen’’, zegt geluidsman Marco Ruiter. ,,Op deze manier doe ik volgend jaar niet meer mee.’’