Volledig scherm
Wie mee wil spelen, kan eerst auditie doen. © Martien Hovestad

Audities bij de Vuurvogel in Zwolle: Idols voor klassieke musici

Niet iedere jongere wil popster worden, weten ze inmiddels bij Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel in Zwolle. Het houdt daarom zaterdag 29 juni audities voor het werven van nieuwe, talentvolle leden. Inderdaad, net zoiets als bij Idols

Wie een plekje wil bemachtigen in dit zeventien jaar jonge symfonieorkest kan zich vooraf opgeven voor de meespeelrepetitie op dinsdag 18 juni, meldt dirigent Albert Dam. De audities zijn in het Meander College en duren vijftien minuten. Het orkest zoekt musici op de fluit, klarinet, viool, altviool en cello.

De Vuurvogel is snel gegroeid. Onlangs kreeg het landelijke aandacht vanwege het Moederdagconcert met Wibi Soerjadi. Vorige week begeleidde het orkest het programma rondom ‘Zwolse Maestro’.  Tijdens die avond werd rapper Rico de winnaar. Volgend jaar maakt de Vuurvogel een tournee door Italië, met concerten in  Milaan en Cremona.

Niveau's

Tijdens de auditierondes op 29 juni is het mogelijk om iets voor te spelen voor de drie geledingen binnen het orkest. Volgens Van Dam is het dus voor alle niveau’s. Wie het orkest eerst nog een keer wil beluisteren, kan vrijdagavond 14 juni terecht in de Grote Kerk van Dalfsen. Vrijblijvend een keer meespelen kan op dinsdagavond 18 juni. 

Meer http://www.vuurvogeljeugdorkest.nl

Volledig scherm
Het orkest in actie. © Martien Hovestad
  1. Stamceltransplantatie bij MS-patiënten in Moskou of India: redding of riskant?
    PREMIUM
    video

    Stamcel­trans­plan­ta­tie bij MS-patiënten in Moskou of India: redding of riskant?

    Isala-neuroloog Esther Zeinstra maakt het mee: ,,Dat mensen in het allereerste gesprek na de diagnose MS beginnen over stamceltransplantatie. Dan denk ik: hó even. We staan aan het begin en je hebt het nu al over een behandeling die heel zwaar en riskant is en uiteindelijk misschien niet eens nodig of doeltreffend. Er zijn zoveel mogelijkheden en veelbelovende medicijnen. Laten we daar eens mee beginnen.”