Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Automobilist racet op ‘weed en speed’ voorbij politieauto op A28 bij Zwolle

Een automobilist die onder invloed was van weed en speed, passeerde dinsdag op de A28 bij Zwolle een politieauto terwijl hij 43 kilometer te hard reed. Het viel de politiemensen daarbij meteen op dat niet alleen de passagiers een joint in hun mond hadden, maar ook de bestuurder.

De auto werd na de snelheidsmeting (die uitkwam op 43 kilometer te hard) aan de kant gezet door de politie, waarna de bestuurder werd onderworpen aan een speekseltest. Daaruit bleek dat hij positief testte op THC, de werkzame stof in cannabis.

Coke & speed

Er bleek daarnaast sprake te zijn van het gebruik van cocaïne, speed en crystal meth. De bestuurder werd daarop meegenomen naar het politiebureau, waar een GGD-arts een bloedtest afnam. De uitslag daarvan moet worden afgewacht voor verdere vervolging voor het drugsgebruik.

Er is in ieder geval al proces-verbaal opgemaakt tegen de man voor de overschrijding van de maximumsnelheid met 43 kilometer per uur.

 1. Carnavalisten laten zich niet omverblazen door beetje wind
  PREMIUM
  video

  Carnavalis­ten laten zich niet omverbla­zen door beetje wind

  Ondanks de stevige wind en wat buien zijn de carnavalsoptochten in Overijssel en Gelderland vandaag overal doorgegaan. In tegenstelling tot de zuidelijke provincies en Noord- en Zuid-Holland en Zeeland, waar diverse optochten voor vandaag of morgen zijn afgeblazen, staat het licht in de oostelijke regio's vooralsnog op groen. Wel wijzen sommige organiserende carnavalsverenigingen er wagenbouwers op dat ze hogere onderdelen die extra windgevoelig zijn extra goed moeten bevestigen.
 2. Geen regels voor kindvloggers: ‘Bij sommige ouders staan de eurotekens in de ogen’
  PREMIUM
  VIDEO

  Geen regels voor kindvlog­gers: ‘Bij sommige ouders staan de eurotekens in de ogen’

  Ze testen cosmeticaproducten, spelen met speelgoed of maken slijm. Hun video’s worden miljoenen keren bekeken en adverteerders betalen grof geld. Geen wonder dat het aantal kindvloggers met een eigen YouTube-kanaal is geëxplodeerd. Hoewel de regels voor kinderarbeid streng zijn, lijken kindvloggers vrij spel te hebben. En dat is een probleem, vinden experts. ,,Een kind is geen verdienmodel.”