Volledig scherm
In de regio raakten donderdag drie personen hun rijbewijs kwijt. © anp

Automobilisten raken in Zwolle en Deventer hun rijbewijs kwijt

Twee automobilisten in Zwolle en één bestuurder van een auto in Deventer zijn donderdag hun rijbewijs kwijtgeraakt omdat zij veel te hard reden.

Een snelheidsduivel reed op de Nieuwe Heinoseweg bij Zwolle met maar liefst 201 kilometer per uur over de weg. Er geldt daar een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur. Over de Hasselterweg mag met maximaal 70 kilometer per uur gereden worden, maar daar moest iemand zijn rijbewijs inleveren nadat op de snelheidsmeter van de politie 133 kilometer per uur stond. 

In Deventer reed een automobilist  met 170 kilometer op een weg waar door wegwerkzaamheden slechts 90 kilometer per uur gereden mag worden.

In en rondom Zwolle had de politie het donderdagavond druk. Zo overschreden 17 bestuurders de maximumsnelheid, twee personen kregen een bekeuring nadat ze een rood stoplicht hadden genegeerd en vijf personen krijgen een bon omdat ze hun telefoon vast hebben gehouden. Eén persoon deed dit tijdens het fietsen.

  1. Opschudding om glazenwassers in Zwolle: ‘Nieuwe bedrijfsnaam, alles in orde’
    PREMIUM

    Opschud­ding om glazenwas­sers in Zwolle: ‘Nieuwe bedrijfs­naam, alles in orde’

    Het zal je gebeuren. Staan er ineens twee onbekende glazenwassers je ramen te lappen, terwijl je daar niet om hebt gevraagd. Meerdere straten in Assendorp en de Pierik in Zwolle stonden maandag in rep en roer om de onbekende schoonmakers. De politie rukte drie keer uit. Uiteindelijk lijkt het te gaan om een misverstand: de ‘vaste’ glazenwasser is overgenomen. ,,Goed dat mensen alert zijn en ons tippen’’, zegt de politie.