Volledig scherm
De autobrand bij het bedrijf in Zwolle © De Vries Media

Autowrak van brand in Stadshagen vat opnieuw vlam bij bergingsbedrijf in Zwolle

updateEen auto op het terrein van Wolves Autoberging aan de Carl Benzstraat in Zwolle is vanmorgen vroeg in vlammen opgegaan. Het ging om de restanten van een autobrand die eerder plaatsvond in de wijk Stadshagen.

De melding van de brand was om even na half vijf. Het brandweerkorps van Zwolle-Zuid kon de wagen niet meer redden, maar kon wel voorkomen dat de andere auto’s op het terrein, die dicht op elkaar geparkeerd stonden, ook vlam zouden vatten.

Aanvankelijk werd gemeld dat er sprake was van twee uitgebrande auto’s, maar dat blijkt niet juist. Volgens een woordvoerder van Wolves was het busje al elders uitgebrand en stond het bij het bedrijf opgeslagen. Ook de personenauto had al eerder brandschade opgelopen, maar was vannacht door onbekende oorzaak toch opnieuw in brand gevlogen op het afgesloten terrein van Wolves.

Politiewoordvoerder Frank Brouwer bevestigt dat het om dezelfde auto gaat als die eerder brandend werd aangetroffen in Stadshagen. Daarbij bestond het vermoeden van brandstichting. ,,En met dat onderzoek waren wij klaar bij dat voertuig. Bij de brand van vannacht was echter geen sprake van brandstichting, maar van een technische oorzaak.”

  1. Vernielingen in Park de Stadshoeve in Zwolle, ‘hangen mag, maar hou het netjes!’
    PREMIUM

    Vernielin­gen in Park de Stadshoeve in Zwolle, ‘hangen mag, maar hou het netjes!’

    Een picknicktafel in de sloot, een bank zonder zitgedeelte. En een hoop glas rond het speelkasteel in Park de Stadshoeve in Zwolle. Het was dit weekend raak en niet voor het eerst dit jaar. ,,De volgende dag komen hier wel weer kinderen spelen. Die moeten dat veilig kunnen’’, zegt Jessica de Jonge van het park in Stadshagen. ,,Iedereen is welkom. Ook hangjongeren. Maar hou het wel netjes.’’