AZ heeft het contract van Zwollenaar Tijjani Reijnders (20, links), hier actief in het oefenduel met Telstar, opengebroken en met drie jaar verlengd.
Volledig scherm
AZ heeft het contract van Zwollenaar Tijjani Reijnders (20, links), hier actief in het oefenduel met Telstar, opengebroken en met drie jaar verlengd. © BSR Agency

AZ legt ‘rijpe’ Zwollenaar Tijjani Reijnders vast tot 2023

Tijjani Reijnders heeft een nieuw contact verdiend bij AZ. De nummer vier van Nederland heeft de middenvelder, die in 2017 werd overgenomen van PEC Zwolle, vastgelegd tot medio 2023.

De 20-jarige Reijnders lag nog een jaar, met een optie voor nog twee seizoenen, vast bij AZ. De zoon van voormalig PEC-speler Martijn Reijnders debuteerde twee jaar geleden in de Zwolse hoofdmacht tegen Roda JC, maar gaf vervolgens de voorkeur aan een eerste profcontract bij AZ.

Daar debuteerde Reijnders uitgerekend tegen zijn voormalige club PEC en werkte hij de afgelopen twee jaar zijn wedstrijden vooral af in de beloftenploeg, die uitkomt in de Keuken Kampioen Divisie. In 68 competitiewedstrijden was de spelmaker 14 keer trefzeker voor Jong AZ. Reijnders, wiens broertje Eliano de voorbereiding meedraait bij PEC, was eerder actief in de jeugd van FC Twente.

Rijp

,,Ik ben heel erg blij met het vertrouwen van de club”, stelt Reijnders op de website van AZ. “Ik heb veel zin om te gaan knallen. Fysiek en verdedigend was ik de afgelopen twee seizoenen nog niet op het niveau van de huidige middenvelders. Daarin heb ik stappen gemaakt en nu is de tijd om door te breken. Ik wil meer proeven van de eredivisie en het eerste elftal. Ik denk dat ik daar rijp voor ben.”

Ook stadgenoot en AZ-directeur Max Huiberts is blij met de langere samenwerking. ,,Tijjani heeft na zijn komst enorme stappen gemaakt. Bij Jong AZ heeft hij al laten zien dat hij heel goed mee kan. Daar was Tijjani één van de bepalende spelers. Komend seizoen wordt belangrijk voor hem: hij moet de druk gaan opvoeren op de jongens die nu in de basis staan bij het eerste elftal.”