In 2020 vond de finale van de voorleeswedstrijd van de gemeente Hellendoorn plaats in het ZINiN-Theater. Op 7 april wordt de provinciale finale gehouden in het Nijverdalse theater.
Volledig scherm
In 2020 vond de finale van de voorleeswedstrijd van de gemeente Hellendoorn plaats in het ZINiN-Theater. Op 7 april wordt de provinciale finale gehouden in het Nijverdalse theater. © Marieke Amelink

Basisschoolleerlingen strijden in provinciale finale om titel ‘Voorleeskampioen van Overijssel’

Tien basisschoolleerlingen uit groep 7 of 8 maken zich op voor de provinciale finale van de Nationale Voorleeswedstrijd. Op 7 april wordt in het Nijverdalse ZINiN-Theater bepaald wie zich de Voorleeskampioen van Overijssel mag noemen.

  1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.