Volledig scherm
Een zwaar beveiligde EOD-medewerker onderzocht de granaat aan de deur bij Bruut. © Frans Paalman

Beelden van granaatplaatser café Bruut in Zwolle vanavond in Opsporing Verzocht

Degene die een handgranaat ophing bij café Bruut in Zwolle, staat op camera. De politie laat vanavond in het programma Opsporing Verzocht het eerste beeld zien van de granaatplaatser.

Dat meldt de politie in een persbericht. Het onderzoek naar de granaat is nog in volle gang, zegt een woordvoerder. Hij kan nog niet zeggen of het een dummy of een echt explosief was, en of het op scherp stond. 

De granaat werd rond 8.20 uur vanmorgen ontdekt. Door wie, kan de politie niet zeggen. 

Politiecamera's

De Voorstraat in Zwolle is voorzien van politiecamera's omdat het onderdeel is van het uitgaansgebied in de stad. Bij de vorige keer dat een granaat aan de deur van Bruut werd gehangen verspreidde de politie ook beelden van de plaatser, een man op een fiets. Dat leidde niet tot aanhouding van een verdachte. 

  1. Weilanden, voetbalvelden, plantsoenen, plantvakken: alles wordt beter dankzij worm en ‘wondermiddel’ bokashi
    PREMIUM
    Video

    Weilanden, voetbalvel­den, plantsoe­nen, plantvak­ken: alles wordt beter dankzij worm en ‘wondermid­del’ bokashi

    Betere landbouwgrond, strakkere voetbalvelden, mooiere plantsoenen en een flinke besparing van water. Agrariërs, onderhoudsdiensten en gemeenten in de regio zien dit ideaalbeeld binnen handbereik komen. Dankzij het oprakelen van een oude hergebruikmethode van onder andere bladafval: bokashi. Over hoe krioelende pendelwormen het groen in de regio een boost moeten geven.