Volledig scherm
PREMIUM
Rick de Jong van restaurant Os en Peper in Zwolle, Martijn Kuik van Sukerieje in Dalfsen, Bastiaan Pruijsen van Bluefinger Restaurant in Zwolle, Thomas van Mechelen van Sukade in Meppel en en Robert Thulden van Het Weeshuys in Zwolle. © Alex Mulder

Benefietdiner als startpunt voor nieuw culinair evenement in Zwolle

Er miste eigenlijk een goed culinair evenement in Zwolle en omgeving, vonden initiatiefnemers Jaap Zijffers en Zoran Gavrilovic. Zeker sinds de teloorgang van Zwolle Culinair, dat maar geen revival lijkt te krijgen. ,,Er is momenteel niet veel anders dan een foodtruckfestival.” En dus bedachten ze een chefsdiner.

Maar liefst vijf regionale koks verlenen hun medewerking: Martijn Kuik van Sukerieje in Dalfsen, Thomas van Mechelen van Sukade in Meppel en de Zwolse chefs Bastiaan Pruijssen van Bluefinger Restaurant, Rick de Jong van Os en Peper en Robert van Thulden van Het Weeshuys. 

  1. De kop is er af voor restauratie Drostenhuis in Zwolle, letterlijk en figuurlijk
    video

    De kop is er af voor restaura­tie Drosten­huis in Zwolle, letterlijk en figuurlijk

    ,,Normaal loop je er misschien langs zonder dat je weet dat het er zit. Je hebt kans dat mensen zometeen wel degelijk iets missen. Het is ineens zo'n kale gevel.’’ Projectleider Thom Lijster van Hanzebouw is donderdag begonnen met het weghalen van de attiek van het Drostenhuis en daarmee ook met de restauratie van het pand. De prominente sierlijst bovenaan de gevel aan de Melkmarkt is aangetast door zwam en wordt gerestaureerd. In het monumentale pand waar voorheen Stedelijk Museum Zwolle huisde is een reeks aan achterstallig onderhoud aangetroffen.