Volledig scherm
PREMIUM
Doel voor Berkum is in 2025 als eerste wijk in Zwolle net zo veel stroom op te wekken als dat er verbruikt wordt. © ANP

Berkum moet de eerste energieneutrale wijk van Zwolle worden, maar zonder geld dreigt een mislukking

De proef om Berkum als eerste Zwolse wijk energieneutraal te maken, dreigt volledig spaak te lopen. Binnen de Zwolse politiek zijn grote zorgen, extra geld blijft uit en de wijkclub stelt dat zonder hulp het project op een laag pitje komt te staan.

Berkum Energieneutraal is de lakmoesproef voor de gemeente Zwolle waar het gaat om de omslag naar schone energie. Doel is in 2025 als eerste wijk in Zwolle net zo veel stroom op te wekken als dat er verbruikt wordt. Inwoners kunnen met ideeën komen en krijgen daarbij steun van onder meer de provincie, gemeente, woningcorporatie en netbeheerder Enexis.

  1. Gemeente Zwolle zet in op meer en beter toegeruste toezichthouders in de stad, ‘huidige bezetting voldoet niet aan het gewenste niveau’

    Gemeente Zwolle zet in op meer en beter toegeruste toezicht­hou­ders in de stad, ‘huidige bezetting voldoet niet aan het gewenste niveau’

    De gemeente Zwolle streeft naar een stad waar Zwollenaren en bezoekers zich prettig en veilig voelen, maar tegelijkertijd beaamt ze dat het met de huidige bezetting en werkwijze niet op het gewenste niveau toezicht kan houden. Daarom stellen burgemeester en wethouders voor om de komende jaren te investeren in het verder versterken van het toezicht en de handhaving. Dat staat in de visie Toezicht in de openbare ruimte 2025.