Landgoed Oergoed van Robert-Jan Mastenbroek. In een poging de gedupeerden terug te kunnen betalen zette Mastenbroek het landgoed te koop. Gedupeerden hebben desondanks beslag gelegd.
Volledig scherm
Landgoed Oergoed van Robert-Jan Mastenbroek. In een poging de gedupeerden terug te kunnen betalen zette Mastenbroek het landgoed te koop. Gedupeerden hebben desondanks beslag gelegd. © ANP

Beslag op landgoed voor 94 mille namens twaalf gedupeerden Dream or Donate

Twaalf partijen die zeggen gedupeerd te zijn door het opheffen van Dream or Donate hebben voor een bedrag van bijna 94 mille beslag gelegd op het Witharense landgoed van oprichter Robert-Jan Mastenbroek van het verdwenen crowdfundplatform

Volgens advocaat Royce de Vries van advocatenkantoor De Vries & Kasem in Amsterdam is de beslaglegging puur bedoeld als zekerheidsstelling voor de gedupeerde inzamelaars die hij vertegenwoordigt; dat zijn er in totaal een dertigtal. 

Droom

De villa met zo'n 15000 vierkante meter grond in het buurtje bij Ommen staat sinds enkele weken te koop voor 1,1 miljoen euro. De gedupeerden willen graag een deel van dat geld om zo hun droom,  die ze via Dream or Donate wilden financieren, alsnog te kunnen realiseren. Beslaglegging kan verkoop van het landgoed ernstig bemoeilijken. 

Overleg

Er is volgens De Vries constructief overleg met Mastenbroek (29) en het streven is nog altijd de zaak in der minne te schikken. De Vries laat weten dat Mastenbroek de beslaglegging niet heeft aangevochten. 

Verkoop

‘Broer’ Mastenbroek is naar eigen zeggen nog druk doende met het in kaart brengen van welke inzamelaar recht heeft op hoeveel geld. Hij denkt dat eind deze week voor elkaar te hebben. Ook is hij bezig zijn bezittingen te gelde te maken via onder meer verkoop op Marktplaats. De politie heeft Mastenbroek vooralsnog niet als verdachte in een strafrechtelijk aangemerkt.