Volledig scherm
PREMIUM
© ANP XTRA

Bestuurder (80) uit Zwolle ontdekt fraude, maar staat zelf terecht

Een 80-jarige Zwollenaar die het bestuur van een stichting overnam, ontdekte dat op zijn naam zeker 8 telefoonabonnementen afgesloten waren. Hij deed aangifte, maar moest vervolgens zelf voor het hekje verschijnen.

Anton F. uit Zwolle nam in maart 2015 het bestuur van een stichting over. Een maand later zag hij tussen de stukken contracten die waren afgesloten bij KPN en Telfort. De telefoonabonnementen waren afgesloten via een telecombedrijf in Veenoord met zijn handtekening stond eronder. Ik ben dat niet geweest, wist de kersverse bestuurder, waarop hij aangifte deed. Na onderzoek van de politie besloot het Openbaar Ministerie om juist de bestuurder voor de rechter te slepen. Want hier was een valse aangifte gedaan. En aan dergelijke zaken tilt het OM zwaar, zei de officier van justitie donderdag op de zitting. 

  1. Verloting immens populaire sneaker gaat door het dak in Zwolle: ‘Schoen ligt niet in de winkel, want dan krijg je rellen in de straat’
    PREMIUM

    Verloting immens populaire sneaker gaat door het dak in Zwolle: ‘Schoen ligt niet in de winkel, want dan krijg je rellen in de straat’

    Sneakerwinkel Sparky in Zwolle is overspoeld met aanvragen voor een nieuwe schoen die eind deze week op de markt komt. De winkel organiseerde een verloting om kans te maken om de exclusieve schoen te mogen kopen en dat leverde al ruim 58.000 aanmeldingen op. Hans Smits (29) is medewerker van Sparky en doet een boekje open over de immens populaire schoen Travis Scott Nike SB low.