Rechtbank in Zwolle.
Volledig scherm
PREMIUM
Rechtbank in Zwolle. © Alex Mulder

Betrokkenen bij drugsoorlog Zwolle veroordeeld voor mishandeling in grillroom

Wat er precies gebeurde bij het tankstation aan de Hanekamp in Zwolle? Het is onduidelijk, maar het was voor Zwollenaar R. (26) reden om een plaatsgenoot te achtervolgen. De rit eindigde bij een grillroom, waar het slachtoffer door R. en twee vrienden werd toegetakeld.

Het is op klaarlichte dag als de zwarte Audi A6 op 29 maart 2018 voor de deur van de zaak aan de Thomas a Kempisstraat stopt. Bestuurder R. (hij heeft wettelijk gezien geen voornaam, maar alleen een achternaam) stormt de shoarmazaak in en werkt het slachtoffer tegen de grond. Zijn kompanen Louis van den R. (28) en Melvin van der V. (27) helpen mee. Het slachtoffer probeert zich af te weren, maar wordt meermaals geslagen en tegen zijn hoofd geschopt. 

  1. Zwolse Dierenvoedselbank wordt overspoeld door aanvragen en zet gratis voer neer: ‘We doen dit in goed vertrouwen’

    Zwolse Dierenvoed­sel­bank wordt overspoeld door aanvragen en zet gratis voer neer: ‘We doen dit in goed vertrouwen’

    De Zwolse Dierenvoedselbank wordt overspoeld met nieuwe aanvragen sinds de coronacrisis is uitgebroken. Tegelijkertijd kan de stichting het voer voor honden, katten en andere huisdieren niet meer op de gebruikelijke manier verspreiden. De tijdelijke noodoplossing: twee plekken in Zwolle waar dagelijks kratten vol voer neergezet worden, waar iedereen gebruik van kan maken.