Bij IJssel en Vecht boeren Jenny, Henk en vele anderen bewust: ‘Samen het boerenleven uitdragen’

VideoHet begint met een maïsdoolhof of kalfjes voeren, het eindigt met begrip tussen boer en burger. Dat is het doel van BoertBewust, dat in de IJsseldelta en het Vechtdal de burger naar de boerderij wil halen. Van Kampen tot Zwolle en van Genemuiden tot Ommen: „Mensen worden blij op de boerderij.”

0 reacties

 1. Uniek: Zwollenaar krijgt straf voor deelname aan hanengevechten, ‘heb ze gewoon voor de lol!’
  PREMIUM

  Uniek: Zwollenaar krijgt straf voor deelname aan hanenge­vech­ten, ‘heb ze gewoon voor de lol!’

  Nooit eerder werd in Nederland iemand veroordeeld voor betrokkenheid bij hanengevechten. Zwollenaar G. te W. (45) heeft nu de twijfelachtige primeur. De rechter in Zwolle vindt bewezen dat hij zijn hanen van het Japanse vechtras ko shoma liet meedoen aan hanengevechten. Al ontkent de Zwollenaar dat in alle toonaarden: ,,Ik hou die beesten al vanaf mijn twintigste. Gewoon voor de lol.”
 2. Maarten (32) werd doodgestoken in hartje Zwolle, dader: ‘We waren een soort van beste vrienden’
  PREMIUM
  met video

  Maarten (32) werd doodgesto­ken in hartje Zwolle, dader: ‘We waren een soort van beste vrienden’

  Kevin B. was volgens justitie al langer van plan om de 32-jarige Maarten te vermoorden. Op 14 mei vorig jaar sloeg hij in de Bitterstraat in de binnenstad van Zwolle toe. Maarten overleed ter plekke na een messteek in de rug; B. werd na een klopjacht opgepakt. De twee kenden elkaar en leefden beide een zwervend bestaan in de stad. Justitie eist jaren cel en een tbs-behandeling.