Volledig scherm
De Scholtensteeg in Zwolle. Deze foto is gemaakt in oktober 2017. © Freddy Schinkel

Bijna 80 belangstellenden bij start Zonnepark Scholtensteeg in Zwolle

Bijna tachtig belangstellenden hebben zich gemeld op de eerste dag van het project ‘Zonnepark Scholtensteeg’. Om zoveel mogelijk mensen te interesseren had initiatiefnemer Blauwvinger Energie een kraam op het Stadshagenfestival in Zwolle.

Coöperatie Blauwvinger Energie gaat ongeveer een hectare aan zonnepanelen plaatsen op de geluidswal van de Hasselterweg vlakbij het tankstation van Esso, net buiten Stadshagen. De zonnecollectoren worden geplaatst in de richting van ‘s-Heerenbroek. 

Wil je wel zonne-energie, maar heb je geen eigen dak waar zonnepanelen op kunnen? Dan biedt dit project Zwollenaren de mogelijkheden om toch te profiteren van zonne-energie.

Tevreden

De start van het project was tijdens het Stadshagenfestival. Blauwvinger Energie is tevreden over de kickoff. ,,We hebben veel informerende gesprekken gevoerd en veel mensen zijn naar aanleiding van een gesprek met een flyer naar huis gegaan. Het aantal panelen hangt namelijk samen met je energieverbruik en veel mensen weten dat niet uit het hoofd,’’ legt woordvoerder Milou van Rijn uit. 

Voor de Zwolse coöperatie is de Scholtensteeg het eerste grote project waarbij ze zelf de leiding heeft. Een ander omvangrijk plan waarin ze meedoet, is de komst van het zonneveld De Weekhorst in Harculo. De coöperatie wil graag nog meer taluds langs wegen en sporen vol leggen met zonnepanelen. 

Op 12 september wordt een informatieavond gehouden over Zonnepark Scholtensteeg.

  1. Virtuele monumentale panden van Zwolse 'minecrafters’ te bewonderen tijdens Open Monumentendag
    PREMIUM

    Virtuele monumenta­le panden van Zwolse 'minecraf­ters’ te bewonderen tijdens Open Monumenten­dag

    Het statige Gouverneurshuis aan de Kerkstraat is al sinds 1985 verdwenen. Ook de veel jongere IJsselcentrale Harculo is inmiddels gesloopt. En van de havezate Werkeren bestaat nog slechts een tekening uit 1730. Maar de jonge deelnemers aan het Minecrafttoernooi deden een historisch onderzoekje en bouwden de panden levensecht na. Gistermiddag in de Grote Kerk in Zwolle, tijdens de Open Monumentendagen, kon het publiek virtueel ronddwalen in hun winnende ontwerpen.