Volledig scherm
PREMIUM
Op sportpark Jo van Marle zijn de voorbereidingen op het oefenduel tegen PEC Zwolle al in volle gang. ZAC besluit het 125-jarig jubileumjaar op 16 juli met een wedstrijd tegen PEC. ,,Het zou zonde zijn om zo'n jubileumwedstrijd op een veld van een andere vereniging te moeten spelen’’, zegt bestuurslid Remco Voorhorst (op de foto in de hoogwerker). © Frans Paalman

Bijna klaar voor jubileumderby ZAC-PEC in Zwolle - ‘gewoon’ op kunstgras

De reclameborden van die gele supermarkt maken plaats voor die van de blauwe concurrent, op het ZAC-complex op sportpark Jo van Marle. Zomaar een van de voorbereidingen op het nieuwe seizoen, maar vooral op de jubileumwedstrijd die volgende week op het programma staat. De Zwolsche Athletische Club ontvangt dan stadsgenoot PEC Zwolle.

Een bijzondere wedstrijd, want de clubs hebben samen een lang verleden. De eerste ontmoeting stamt uit 1913, toen beide clubs in de 2e klasse B speelden. ZAC won en eindigde ook in de competitie ruim boven de Prins Hendrik Ende Desespereert Nimmer Combinatie. Voor ZAC is de wedstrijd van volgende week dinsdag de kroon op een jaar lang feest vanwege het 125-jarig bestaan. Het scheelde maar een haartje of de oefenderby was niet doorgegaan.

  1. Zwolle is duivelse Japanse duizendknoop meer dan zat: ‘Het is een verschrikkelijke plant’
    PREMIUM

    Zwolle is duivelse Japanse duizend­knoop meer dan zat: ‘Het is een verschrik­ke­lij­ke plant’

    Zo mooi als de crèmewitte en soms roze bloemen van de plant kleurden in augustus en september, zo wreed werkte de Japanse duizendknoop zich in de tussentijd naar grote hoogte. De plant teistert Zwolle en de gemeente is hem dan ook liever voorgoed kwijt dan nog even rijk. Vanochtend deed ze samen met ROVA een eerste aanzet in de hoop de plant voorgoed uit het Zwolse stadsbeeld te kunnen verwijderen.