De omgevingsvergunning is binnen voor geplande biomassacentrale op Voorst, aan de Katwolderhaven in Zwolle. Toch betekent dat niet dat het plan per definitie doorgaat.
Volledig scherm
PREMIUM
De omgevingsvergunning is binnen voor geplande biomassacentrale op Voorst, aan de Katwolderhaven in Zwolle. Toch betekent dat niet dat het plan per definitie doorgaat. © Frans Paalman

Biocentrale Zwolle krijgt vergunning, maar door deze drie zaken zou het toch niet door kunnen gaan

De komst van een grote biomassacentrale op bedrijventerrein Voorst in Zwolle is weer een stap dichterbij. De vergunning voor de bouw is door de gemeente afgegeven, ondanks forse bezwaren van omwonenden. Toch kunnen drie zaken nog roet in het eten gooien voor de initiatiefnemers. 

Afgelopen week gaf de gemeente Zwolle een vergunning af voor de bouw van een ketelhuis, een opslagloods en zes opslagsilo’s aan de Katwolderhaven (bedrijventerrein Voorst). De gebroeders Brouwer, die al een centrale in Balkbrug bestieren, mogen wat de gemeente betreft de schop in de grond zetten. De centrale moet stoom en elektriciteit opleveren, onder meer voor voedingsstoffenproducent Sensus.