Biomassacentrales onder vuur, toch komen er nog veel bij: ‘Stop ermee, het is ellende’

videoBij het halen van de klimaatdoelen spelen biomassacentrales een cruciale rol. Na recente onderzoeken liggen ze echter onder vuur. Ze zouden helemaal niet duurzaam zijn. Toch staan in deze regio tientallen biomassa-installaties en komen er nog talloze bij. ,,Kap ermee, het is een bak ellende.”

Drie grote pijpen steken uit een hoog gebouw midden in de Zwolse woonwijk Stadshagen. Af en toe blaast de wind wat rook richting de rijtjeswoningen en de aangrenzende voetbalvelden. Door een grote raampartij glimmen machines die van hout warmte maken voor 458 woningen in de buurt, de school en het aangrenzende zwembad.

  1. Typhoon betovert Dominicanenkerk in Zwolle
    PREMIUM
    VIDEO

    Typhoon betovert Dominica­nen­kerk in Zwolle

    In de intieme setting van de Dominicanenkerk legt de Zwolse rapper Typhoon zijn ziel bloot. De man die ooit overwoog dominee te worden, maakt van zijn optreden een muzikale geloofsbelijdenis en is in de oude kerk helemaal in zijn element. Hij wilde een beroerd en tegelijk bijzonder jaar graag afsluiten op de plek die hem door moeilijke tijden hielp. Op momenten dat de Zwolse rapper/zanger Typhoon het afgelopen jaar nauwelijks licht meer zag, zocht hij het kapelletje in het Dominicanenklooster op om zijn hoofd tot rust te laten komen.