Schrijver Samuel de Korte bij het monument aan de Meppelerstraatweg ter ere van de doodgeschoten mannen.
Volledig scherm
PREMIUM
Schrijver Samuel de Korte bij het monument aan de Meppelerstraatweg ter ere van de doodgeschoten mannen. © Frans Paalman

Boek over geëxecuteerde mannen in Zwolle tijdens Tweede Wereldoorlog vertaald in het Engels

Samuel de Korte (26) uit Utrecht schreef twee jaar geleden een boek over de executie van vijf mannen in Zwolle tijdens de Tweede Wereldoorlog. Nu is het boek vertaald in het Engels. ,,Een hele eer.”

 1. Zwolse Stationsweg is klaar, met wegverbreding, veel groen en zonder bussen: ‘Het is geen racebaan meer’
  PREMIUM
  Video

  Zwolse Stations­weg is klaar, met wegverbre­ding, veel groen en zonder bussen: ‘Het is geen racebaan meer’

  Het heeft even geduurd, maar de metamorfose van de Stationsweg in Zwolle is af. Eindelijk kunnen auto’s weer rijden over de vernieuwde verbindingsweg tussen de binnenstad en het station. De straat is vrijwel onherkenbaar, met een bredere rijbaan, veel groen en veel minder verkeer. Inwoners van de Stationsbuurt slaan de vernieuwing glunderend gade. ,,Het is zoveel mooier!”
 2. 
Zwolse onderwijsbaas roept jongeren op: ‘Ga je studeren? Laat je vaccineren!’
  PREMIUM

  Zwolse onderwijs­baas roept jongeren op: ‘Ga je studeren? Laat je vaccineren!’

  Het middelbaar en hoger beroepsonderwijs en de universiteiten zitten in spanning: kunnen de klassen weer volstromen in het nieuwe studiejaar of blijft het noodgedwongen online onderwijs? In de aanloop er naartoe roept het onderwijs in een gezamenlijke campagne studenten op om zich voor de start van het schooljaar te laten vaccineren. Vicevoorzitter Henk Hagoort van de Vereniging van Hogescholen, tevens baas van hogeschool Windesheim in Zwolle, licht de oproep toe.