Voertuigen rijden langs mest en ander puin dat door boeren op de A50 gedumpt is. Boerenactivisten demonstreren op meerdere plekken in het land tegen het stikstofbeleid van het kabinet.
Volledig scherm
PREMIUM
Voertuigen rijden langs mest en ander puin dat door boeren op de A50 gedumpt is. Boerenactivisten demonstreren op meerdere plekken in het land tegen het stikstofbeleid van het kabinet. © ANP

Boeren begaan met acties meerdere overtredingen: dit zijn de boetebedragen

met videoDe boeren die woensdag op verschillende plekken in Oost-Nederland onaangekondigde acties hebben uitgevoerd, hebben daarbij meerdere overtredingen begaan. Blokkades op snelwegen en op- en afritten, mest en puin op de weg gestort en er zijn hooibalen in brand gestoken. Wat zijn de gevolgen en welke boetes kunnen de overtreders verwachten?

1 reactie

 • imka smit

  3 weken geleden
  Ik dacht het aantrof al, nu weet ik het zeker. Nieten, eigenwijs en een naar volkje
 1. OM wil 'stevig signaal' afgeven voor gooien bierflesjes bij boerenblokkade Zwolle, rechter gaat niet mee
  PREMIUM
  Video
  1

  OM wil 'stevig signaal' afgeven voor gooien bierfles­jes bij boerenblok­ka­de Zwolle, rechter gaat niet mee

  Vier mannen - drie Zwollenaren en één persoon uit Kampen - zijn veroordeeld tot werkstraffen vanwege hun rol bij de uit de hand gelopen boerenprotesten in Zwolle. Het Openbaar Ministerie wilde ‘een stevig signaal geven vanwege verharding’ en drie boerensympathisanten die met bierflesjes gooiden veroordelen tot celstraffen, maar de rechter ging niet mee met deze eis.